Thursday 23 June 2016

15 πράγματα που κάνει ένας άντρας ΜΟΝΟ αν σε γουστάρει και ΜΟΝΟ αν δεν είσαι βλαμμένη

Πριν από λίγες μέρες καθώς "περιδιάβαινα" στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω στο άρθρο 15 πράγματα που κάνει ένας άντρας μόνο αν σε γουστάρει στην Athens Voice. Εννοείται, ότι αντίστοιχα άρθρα υπάρχουν στα περισσότερα περιοδικά που απευθύνονται στο γυναικείο πληθυσμό. Δεν μπορώ καν να περιγράψω την έκπληξή μου όταν το διάβασα. Αναρωτήθηκα ποια γυναίκα στις μέρες μας περιμένει να βρει γκόμενο για να κάνει αυτά που μπορεί να κάνει μόνη της ή/και οι φίλοι της ανεξαρτήτου φύλου. Δηλαδή, χωρίς κυνισμό, πρέπει να έχεις iq ραδικιού αν πιστεύεις ότι αυτά τα πράγματα τα κάνει κάποιος μόνο αν σε γουστάρει. Αποφάσισα λοιπόν να τροποποιήσω κάπως τη λίστα. 



15 πράγματα που κάνει ένας άντρας ΜΟΝΟ αν σε γουστάρει και ΜΟΝΟ αν δεν είσαι βλαμμένη:


1. Κρατάει τη τσάντα σου
Δεν έχει συνηθίσει από το πουθενά να του φεύγει η μέση από το βάρος, αφού σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας  (το ίδιο που έκανε τα μαθηματικά για τις τηλεοπτικές άδειες) το μέσο βάρος μιας γυναικείας τσάντας είναι 12 κιλά. Σε περιπτώσεις όμως που η γυναίκα που έχει ερωτευτεί ο κακομοίρης είναι και βιβλιοφάγος μπορεί να φτάσει και τα 20 κιλά. Ο άντρας που θα χάσει κανά σπόνδυλο για εσάς σημαίνει ότι σας αγαπάει και ότι εμείς είμαστε μουλάρες και κουλές που δεν τον προειδοποιήσαμε.
2. Όταν σε βλέπει να αγοράζεις σερβιέτες και ταμπόν αυτός αγοράζει σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα και τυρογαριδάκια.
Δηλαδή ειλικρινά...ποια μπορεί να ξεχάσει να τα αγοράσει αυτά; Σοβαρά τώρα, κάθε μήνα συμβαίνει. Πόσο μπορείς να το ξεχάσεις; Αλλά ο έξυπνος άντρας που μας αγαπάει, όταν εμείς φροντίζουμε να κάνουμε inventory με τα προαναφερθέντα, αυτός κανονίζει και αγοράζει οτιδήποτε σοκολατοειδές προκειμένου να το πετάξει από απόσταση και να κατευνάσει τον Χαλκ που κρύβουμε μέσα μας εκείνες τις μέρες. Ο άντρας λοιπόν που αντιστέκεται να μην τα φάει όλα αυτά και τα φυλάει για εμάς, σημαίνει ότι μας αγαπάει.
3. Σε υπερασπίζεται...
Κυρίως στο δικαστήριο, όταν τα όρια της εκδίκησης μας έχουν ξεπεράσει ακόμα και την queen of thorns (αυτοί που καταλαβαίνουν έχουν ήδη ανέβει στην εκτίμησή μου). Βέβαια η αλήθεια είναι ότι όσο καλά και να μπορείς να σαπακιάσεις κάποιον, όταν βγαίνει το καμάρι σου μπροστά νιώθεις κάποιο δέος. Επίσης όταν σε υπερασπίζεται όταν κάποιος σε σχολιάσει γιατί φαίνεσαι σαν τη Σία μετά από κακό ύπνο κερδίζει διπλούς πόντους (και τετραπλούς απαξ και σώσει και τον καφέ και δεν τον πετάξεις στα μούτρα αυτού που σχολίασε).
4. Περνάει από τη δουλειά σου
Για να σε βοηθήσει να κλείσουν τα στόματα. Η γυναίκα των 30 που δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά, κατά την ξερόλα του γραφείου, μάλλον λεσβία είναι ή έχει κρυφό δεσμό με παντρεμένο. Σε αγαπάει τόσο πολύ ώστε να περάσει και να έχεις το δικαίωμα να τον περιφέρεις στους διαδρόμους του γραφείου σου όπως ο Χλέμπουρας τον Βαγγέλη (πάλι αυτός που κατάλαβε τον αγαπάω). Δεν είναι αγάπη αυτή;
5. Δε βλέπει την ταινία/ματς/σειρά που θέλει για να μη σου κάνει spoiler
Κάποιες είμαστε ψυχάκια (για αυτό και μας αγαπάτε) οπότε αν ο άντρας αντισταθεί να δει το επόμενο επεισόδιο από το Game of Thrones για να μη στο χαλάσει, και περιμένει να το δείτε μαζί, προφανώς και δείχνει ότι είναι άνθρωπος για σπίτι. Αν στεναχωρήθηκε και με την ακύρωση του Penny Dreadful? Τι να πω είναι λαχείο, παντρέψου τον.
6. Σε φροντίζει όταν είσαι άρρωστη
Μα επειδή ήπιες πολλά κοκτέιλ; Μα επειδή πέθανε ο Snape ή επειδή ο G.R. Martin αποφάσισε για άλλη μια φορά να σου κάνει ψυχολογικό bullying, αυτός ο άντρας είναι δίπλα σου να σε φροντίσει. Θα φέρει χαρτομάντιλα ή θα θυσιάσει ακόμα και το μανίκι του (αν δεν είσαστε στο σπίτι) για τα δάκρυα σου.
7. Σου στέκεται στις δύσκολες στιγμές
Όταν σε έχουν πιάσει τα κλάματα διότι νιώθεις ότι συμμετέχεις σε ένα κοινωνικό πείραμα για να δουν τις αντιδράσεις του μέσου ανθρώπου αν είναι περιτριγυρισμένος από ηλίθιους. Όταν τραβάς τα μαλλιά σου βλέποντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ή όταν λένε άλλη μια βλακεία. Ο άντρας που θα σου σταθεί σε αυτές τις στιγμές προφανώς και έχει συνείδηση και ζωή και μάλλον βιώνει παρόμοιες καταστάσεις και σε στηρίζει επειδή καταλαβαίνει διότι θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να το στηρίξεις και εσύ (εκτός και αν είσαι μουλάρα)
8. Βλέπει μαζί σου ρομαντικές κομεντί
Γιατί μαζί κόβετε και ράβετε στις ατάκες από τις βλακείες που βλέπετε. Αν ήσουν μόνη σου θα προσπαθούσες να αυτοκτονήσεις με το να χτυπάς το κεφάλι σου στον καναπέ. Ο άντρας όμως που μοιράζεται τις ίδιες φαρμακερές ατάκες με εσένα είναι λαυράκι. Κράτα τον, άντρες με σωστή αίσθηση του χιούμορ δεν υπάρχουν.
9. Γίνεται ο προσωπικός σου σάκος του μποξ
Ξέρει ότι πολλές φορές στις συναυλίες γίνεται το πατείς με πατώ σε και κάθεται συνέχεια από πίσω σου για να σε προστατεύσει την ώρα που εσύ από το χοροποδηχτό του χώνεις τα μαλλιά στη μούρη του ενίοτε τον πατάς και οι πίσω τον σπρώχνουν ενόσω αυτός παραμένει ακίνητος για να μην πειράξουν την γαϊδάρα του που ήθελε να πάει πιο μπροστά λες και είναι καμιά έφηβη, αντί να κάτσει πιο πίσω και να απολαύσει την συναυλία με μπύρα.
10. Σε αφήνει να του διαλέγεις ρούχα
Διότι ξέρει ότι κανείς δεν μπορεί να σε ξεπεράσει στο role playing ;)
11. Ξεφραγκιάζεται
Διότι προφανώς είσαι μουλάρα και δεν του λες: κράτα τα φράγκα ρε βλάκα, δεν βλέπεις τι έπαθαν οι συνταξιούχοι;
12. Κάνει τις βρωμοδουλειές
Αν δουλεύεις στη μαφία αυτός είναι που θα κάνει την εκτέλεση επειδή εσύ ξεχάστηκες με binge watching στο netflix.
13. Σε πηγαίνει με το αυτοκίνητο παντού
Καταλαβαίνεις πόσο πολύ σε θέλει ένας άντρας όταν προθυμοποιείται να γίνει ο προσωπικός σου σοφέρ χωρίς δεύτερη κουβέντα διότι ξέρει ότι στα μέσα μεταφοράς ο κόσμος έχει τσακωθεί με το σαπούνι. 
14. Γίνεται ευάλωτος μπροστά σου
Είσαι το μόνο άτομο που θα ζητήσει βοήθεια διότι ξέρει ότι είσαι δυνατή όταν χρειάζεται και δεν είσαι μια μπάρμπι που κλαίγεται άμα της σπάσει το νύχι.
15. Δέχεται να παίρνεις τη φίλη σου μαζί σας γιατί είναι στεναχωρημένη
Για να του αρέσει να είστε μαζί σημαίνει ότι θα του αρέσουν και οι φίλοι σας. Οπότε σαν ζευγάρι που ξέρει να εκτιμάει τη φιλία όχι απλά δέχεται αλλά το προτείνει κιόλας. "Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι" οπότε αν δεν τη συμπαθεί μάλλον κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας.

Με πολλή αγάπη
xx

No comments:

Post a Comment